انواع پوشش سقف ویلا و انتخاب صحیح آن با توجه به آب و هوای منطقه و… دارای اهمیت است.
در ساخت و ساز های گذشته، کمتر طراحی و شکل ظاهری ویلا مورد توجه قرار می گرفت و بیشتر استقامت و استحکام سازه ها مورد توجه بود. اما امروزه، علاوه بر استحکام سازه، شکل ظاهری ساختمان هم دارای اهمیت است. با توجه به انواع سقف هایی که در بازار موجود است و جنس های متفاوتی که دارند، نیاز است که بدانید چه نوع سقفی مناسب ویلای شما است. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
انواع سقف های ویلا
قبل از مطالعه مطالب زیر، پیشنهاد می کنیم مراحل ساخت ویلا را هم مطالعه نمایید.
به طور کلی، سقف ها به دو دسته مسطح و شیبدار تقسیم می شوند.
سقف های مسطح
روند و اجرای ساخت سقف های مسطح آسان است. می توان این سقف ها را برای فضاهای مختلفی به کار گرفت. از جمله: اجرای روف گاردن، فضای استراحتی، زمین بازی و… این سقف ها در مقابل بلایای طبیعی مانند: آتش و باد مقاوم تر هستند. از این نوع سقف ها در مناطقی که آب و هوای خشک دارند و بارندگی کمتر است مورد استفاده قرار می گیرد.
در عین اینکه طراحی ساده تری دارند و مصالح کمتری استفاده می شوند، معایبی هم دارد: در مواقعی که برف و باران شدیدی ببارد، امکان نشت هم وجود دارد و یافتن و تعمیر قسمت نشت کننده دشوار است.
مزایای دیگری که دارد این است که؛ می توان کولر یا پنل های خورشیدی تان را در پشت بام قرار دهید.
سقف شیبدار
این سقف ها دارای تنوع زیادی هستند و در ویلاهای شمال کشور بسیار زیاد دیده می شود. در مناطقی که بارش برف و باران زیاد است، این سقف ها مناسب هستند. زیرا برف و باران از طریق ناودان به زمین می ریزد. این سقف ها نسبت به سقف های مسطح به تعمیر و نگهداری کمتری احتیاج دارند و اجرا و نصب آن مقرون به صرفه است.
قبل از خرید یا ساخت پوشش سقف به این نکات توجه کنید
پوشش سقفی که انتخاب می کنید، باید علاوه بر استحکام و مقاومت به زیبایی آن هم توجه کنید. سقف ها هویت بخش ساختمان هستند. (انواع متریال نمای ویلا را مطالعه کنید)
سقفی را انتخاب کنید که در مقابل زلزله مقاومت داشته باشد و همچنین در مقابل بلایای طبیعی هم مقاوم باشد.
سقفی را انتخاب کنید که در برابر آتش سوزی و حریق، مقاومت بالایی داشته باشد. بنابراین پوشش سقفی را انتخاب کنید که در برابر آتش سوزی درجه مقاومت بالایی داشته باشد.
سقفی را انتخا ب کنید که سازگار با محیط و آب و هوای شمال باشد. زیرا اگر اینگونه نباشد در زمانی کوتاه، رنگ و کیفیت سقف را از دست می دهید.
سقف هایی را انتخاب کنید که دارای ضمانت و گارانتی باشد.
معرفی انواع پوشش سقف ساختمان
1) پوشش سقف دکرا
این پوشش سقف، از 8 لایه تشکیل شده است؛ (رزین دومیکرونی، آلیاژ مس، آلومینیوم، گالوانیوم، سنگریزه های طبیعی، آلوزینک، آنتی باکتریال، اکرولیک پرایمر) برای زیرسازی از پروفیل و با پشم سنگ هم عایق می شود و با میخ روی چوب نصب می شود.
محاسن: عایق رطوبت، سازگار با انواع شرایط آب و هوایی، وزن سبک، زیبا و یکدست، عدم نفوذ آب و رطوبت، عدم تغییر رنگ.
2) پوشش سقف ایرانیت
این سقف ها قیمت ارزانتری دارند. اگر شیب بندی و هم پوشانی لایه ها درست انجام شود، از ورود رطوبت جلوگیری می کند. این نوع پوشش سقف ها را احتمالا دیده باشید، از مشخصه های بارز آن موج دار بودن آن است و از پشم شیشه و فایبرگلاس تشکیل شده است. این پوشش سقف ها انواع مختلفی دارند؛ برخی موج دار، برخی سیمانی و برخی دیگر گالوانیزه ساده می باشند. در برابر انواع شرایط آب و هوایی مقاوم است و فاقد مواد آلاینده و آزبست می باشد.
معایب: پوشش سقف های ایرانیت، به مرور زمان دچار تغییر رنگ می شوند، شکننده در مقابل ضربه و تجمع برف زیاد.
3) پوشش سقف شینگل
مواد تشکیل دهنده آن؛ گرانول معدنی، قیر پلیمری می باشد.
محاسن: مقاوم در برابر ضربه، با تغییرات آب و هوایی سازگار است، درانواع سطوح شیب دار، شکسته و قوسی قابل فرم دادن است. انعکاس نور خورشید، سبک، دارای گواهینامه فنی از استاندارد اروپا، نصب آسان و سریع، رنگ ثابت دارد و بدون مواد آلاینده و آزبست می باشد.
4) پوشش سقف ورقی با طرح سفال
در انواع سقف های شیروانی استفاده می شود.
محاسن: وزن کم، نصب سریع، در برابر نور خورشید مقاوم است، حجم کم، به دلیل داشتن رنگ های متنوع، نیاز به رنگ کردن ندارد.
5) پوشش سقف آندولین
در سقف های شیب دار از این سقف ها استفاده می شود. از مواد خالص الیاف طبیعی ترکیب شده که رنگ پذیر شده و رنگ آن ثابت است و در انواع شرایط آب و هوایی دچار زنگ زدگی و ترک نمی شود.
محاسن: عدم تغییر رنگ، عایق صوتی، در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم است، طول عمر بالا، بار زیاد را تحمل می کند.
6) پوشش سقف با پلی کربنات
این پوشش سقف ها از جنس پلی کربنات است که شامل ورق های چند لایه و چند جداره می باشند.
محاسن: وزن سبک و نصب آسان، در برابر ضربه مستحکم است، در برابر اشعه مستقیم خورشید مقاوم است، مقرون به صرفه.
معایب: این سقف ها علاوه بر اینکه بسیار شفاف هستند اما در مقابل، بسیار خش پذیر می باشند و در برابر آتش شعله ور نمی شوند، اما دودزا هستند.
7) پوشش سقف سفال (طبرستان)
این پوشش سقف ها ترکیبی از خاک و روی هستند.