تصویب قانون دریافت مالیات خانه های خالی از سکنه بعد از 6 سال
یک محل سکونت اصلی و یک واحد فرعی مشمول قانون مالیات نمی شود.
درج مشخصات کلیه خانوارهای مالک و مستاجر از صبح ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه جامع املاک و اسکان کشور الزامی است.
همه سرپرستان خانوار و مالکان واحدهای مسکونی موظف به ثبت اطلاعات محل سکونت و املاک خود در سامانه املاک و اسکان کشور به نشانی http://amlak.mrud.ir ظرف مدت ۲ ماه آینده می باشند.
جزئیات دریافت مالیات خانه های خالی از سکنه
طبق ماده ۵۴ مکرر قانون دریافت مالیات، هر خانوار می تواند یک واحد مسکونی اصلی و یک واحد سکونت فرعی داشته باشد که شامل مالیات نمی شود، همچنین اگر افراد بیش از واحدهای مذکور داشته باشند و ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد موظف به پرداخت مالیات تعیین شده می باشند.
قانون مالیات برخانه های خالی در شهرهای بالای صدهزار نفر جمعیت و بیش از 150 متر اجرا می شود که برای سال اول 6برابر و سال دوم 12 برابر و سال سوم 16 برابر اجاره سالیانه آن واحد مسکونی است.
در شهرهای کمتر از 150 هزار نفر جمعیت، این قانون برای خانه های بیش از 200 متر درنظر گرفته شده است.

اخذ مالیات خانه های لوکس
اخذ مالیات از خانه های لوکس، در قانون سال 1400،99 پیش بینی شد، اما تا پایان دولت دوازدهم، آیین نامه به مرحله ابلاغ نرسید. تا سرانجام، دولت سیزدهم، آیین نامه اجرایی را تصویب نمود. و طبق این قانون، خانه هایی که بیش از 10 میلیارد تومان ارزش دارند، باید مالیات پرداخت نمایند که در آمد حاصل از مالیات، جهت تعادل در بازر به صندوق ملی مسکن، واریز خواهد شد.
اما این نرخ به حدی پایین است که تأثیر چندانی در بازار مسکن ندارد. مالیاتی که برای خانه های لوکس در نظر گرفته شده است، بین یک دهم تا نیم درصد است، در حالیکه حق کمیسیون مشاورین املاک، نیم تا یک در صد است.
وضعیت مالکان بیش از 5 واحد مسکونی
اشخاصی که بیش از 5 واحد مسکونی خالی داشته باشند، فرقی نمی کند که واحد مسکونی در یک شهر باشد یا در شهرهای مختلف، در هر صورت، مشمول مالیات دو برابری می شوند.
فرسودگی ملک، عدم شمولیت در مالیات نمی شود و باید مالیات خانه خالی را پرداخت نمایند.
