9 فرق اسناد اوقافی و ملکی که باید بدانید.
آیا شما تا به حال، به تفاوت های موجود بین اسناد ملکی و اوقافی توجه کرده اید؟ شاید جالب باشد که بدانید در کشور ما، تقریبا سه میلیون ملک اوقافی وجود دارد. و زمانی که برای خرید ملکی اقدام می کنید، احتمال آن زیاد است که با چنین زمین ها و خانه هایی مواجه شوید. پس لازم است با اطلاعات کامل وارد معامله شوید و با فرق سند اوقافی و سند ملکی، آشنایی جامع داشته باشید.
سند اوقافی
املاک اوقافی، به املاکی گفته می شود که زمین آن، توسط شخصی وقف شده است و اداره ی اوقاف در ازای اقساط 99 ساله، آن را به فرد دیگر اجاره داده و در آمد حاصله را صرف امور مربوطه می کند.
در واقع، اگر ملکی با این نوع سند خریداری کنیم در ملک خریداری شده خود، شریک داریم و هنگام فروش باید استعلام اداره اوقاف گرفته و اجاره ملک را پرداخت کنیم.
به طور مثال: اگر بخواهید قسمتی از زمین یا خانه را به همسایه بفروشید، امکان اینکه اداره اوقاف با این معامله مخالفت کند، زیاد است.
املاک اوقافی دارای سند می باشند و مانعی برای خرید و فروش، ساخت و ساز، رهن و اجاره آپارتمان وجود ندارد. املاک اوقافی قیمت کمتری دارند. از مزیت این سند این است که، افرادی که پول کمی دارند می توانند صاحب ملک شوند، حتی اگر املاک اوقافی به صورت زمین خریداری شود، امکان دریافت وام و ساخت و ساز در آن وجود دارد.
در املاک اوقافی، معمولا عرصه ملک وقف می شود و مالکیت عرصه قابل خرید و فروش نیست، اما قابل اجاره دادن می باشد و در اختیار اداره سازمان اوقاف قرار دارد. اما فروش اعیان امکانپذیر می باشد.
سند ملکی
سند ملکی، توافق نامه ای برای خرید و فروش خانه است که اموال و شرایط توافق شده بین فروشنده و خریدار از جمله مشخصات ملک، تصویر نقشه، ملاحظات حقوقی ملک و محدودیت های نقل و انتقالات، با جزئیات در آن نوشته می شود.
در مجله تاوا مقاله ای با عنوان شناخت انواع سند ملکی قرار دارد که می توانید مطالعه کنید
تفاوت های اسناد ملکی و اوقافی
-
همه اسناد ملکی باید به صورت شش دانگ تنظیم شده باشند، اسناد شش دانگ به صورت تک جلد یا بیشتر، در اختیار مالکان قرار می گیرد. مجموع سهام مالکان باید شش دانگ را نشان دهد.
-
در سند ملکی، حدود اربعه و مشخصات کامل ملک، در سند مشخص می شود. از چهار طرف شمال، جنوب، شرق، غرب، قطعات مجاور یا خیابان های دسترسی نشان داده می شوند.
-
سند ملکی به منزله شناسنامه ملک تلقی می شود و باید اسامی مالکین در آن قید شود.
-
مالکان باید هر سال مبلغ مشخصی را به اداره اوقاف پرداخت کنند.
-
همه اسناد، یک شماره پلاک ثبتی مجزا دارند که در اداره ثبت اسناد و املاک، مشخصات و سوابق ملک، بوسیله این شماره پلاک ثبتی مشخص می شود.
-
شماره قطعه، مشخصه سندی است که در نقشه تفکیکی اداره ثبت اسناد و املاک، مشخص و تعریف شده است.
-
مالکان، می توانند بنا بر اسناد اوقافی مالکیت خود را بر املاک مشخص، و با کسب اجازه از اداره اوقاف، نسبت به نقل و انتقالات ملک اقدام کرده و مالکیت جدید را به ثبت برسانند.
-
ارزش و اعتبار اسناد اوقافی در مقایسه با سند شش دانگ کمتر است.
-
در واقع یکی از تفاوت های سند ملکی با سند اوقافی این است که، نه تنها بدون مجوز، امکان خرید و فروش ندارد، بلکه برای هرگونه تغییرات در ملک اوقافی باید چند مرحله با حضور در اداره اوقاف پیموده شود.
2 دیدگاه ها
Warning: printf(): Too few arguments in /home10/tavamelk/public_html/wp-content/themes/homeo/inc/functions-frontend.php on line 576
متشکرم بسیار مفید بود
Warning: printf(): Too few arguments in /home10/tavamelk/public_html/wp-content/themes/homeo/inc/functions-frontend.php on line 576
سپاسگذار، ممنون که از مطالب سایت دیدن کردید.