اغلب افرادی که در شهر های بزرگ سکونت دارند و آپارتمان نشین هستند، برای استراحت و تفریح ویلایی را در بیرون شهر و بیشتر در مناطق شمالی کشور بنا می کنند و برای ساخت ویلا از حداکثر کیفیت ممکنه با رعایت بهترین اصول مهندسی ساز و متریالهای با کیفیت استفاده می گردد.آیا می دانید که ساخت و ساز ویلا شامل چه مراحلی است؟
اگر قصد ساخت ویلا در مناطق شمالی دارید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
نکات مهم خرید زمین برای ساخت ویلا
اگر هدف خود را از خرید زمین در شمال، پروژههای ساخت ویلا تعیین کرده اید، باید به نکات زیر توجه کنید: (نکات خرید زمین در شمال را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)
برای ساخت ویلا حتماً باید زمین خریداری شود که کاربری مسکونی داشته و یا قابلیت مسکونی شدن را داشته باشد، یعنی اگر زمینی کاربری باغی دارد، حتماً در طرح هادی روستا باشد و شرایط دریافت کاربری مسکونی را داشته باشد، تا بتوان جواز ساخت ویلا را دریافت کرد. (انواع کاربری زمین را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)
برای ساخت ویلا نوع سند مالکیت زمین مهم نیست یعنی لزومی ندارد که زمین حتما سند تک برگ داشته باشد.
قبل از خرید زمین به ابعاد آن دقت کنید. ابعاد مستطیل ومربع بسیار مناسب برای ساخت ویلا است.
متراژ مناسب برای ساخت ویلا حداقل 200 متر است.
نکته مهم دیگر که باید حتماً به آن توجه کرد، انشعابات است، یعنی اینکه زمین مورد نظر آب، برق و گاز داشته باشد و یا امکان دریافت انشعابات وجود داشته باشد.
زمین قابلیت دسترسی داشته باشد، یعنی در زمان بارش برف و باران که تردد دشوار است، بتوانید مصالح ساختمانی را به راحتی به زمین منتقل کنید.
استعلامات لازم از شهرداری
1-استعلام از نوع کاربری: بعد از انتخاب منطقه مورد نظر، برای ساخت ویلا، باید به شهرداری مراجعه کنید و از نوع کاربری زمین استعلام بگیرید. زمین هایی وجود دارند که سازمان محیط زیست و بخشداری منطقه، برای ساخت و ساز مجوز های لازم را نمی دهند.
2- استعلام از متراژ زیر بنا: یکی دیگر از استعلام ها متراژی است که می توانید به زیر بنا اختصاص دهید. زمینهای واقع در محدوده شهری 50 درصد و زمینهای خارج از محدوده شهری 30 درصد کل مساحت زمین را میتوانید بسازید.
3-دریافت جواز ساخت: برای دریافت مجوزات و مراحل اداری به شهرداری منطقه که قصد ساخت ویلا را در آنجا دارید، مراجعه کنید.(مراحل اخذ پروانه ساختمان را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)
جوازساخت
به شهرداری منطقه مراجعه کنید و نقشه زمین را برای دریافت جواز ساخت تحویل دهید .
مزایای ساخت ویلای شخصی در شمال
1-استفاده از مصالح مطلوب و دلخواه
مصالح استفاده شده در ساخت ویلا، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. در ویلا های ساخته شده این موضوع کمی چالش بر انگیز است، زیرا شما از نوع و کیفیت مصالح اطلاع ندارید. گاهی اوقات ممکن است، سازندگان ویلا، برای کاهش هزینه های ساخت، از متریال بی کیفیت استفاده کنند و شما بخواهید که ویلایتان از مصالح با کیفیت و بروز بنا شده باشد و بلعکس شما بخواهید که با کمترین هزینه، ویلای مورد نظر خود را بسازید، در نتیجه شما می توانید، تمام متریال را با سلیقه و بودجه خود انتخاب و خرید کنید.
2-ساخت ویلای شخصی طبق بودجه و با امکانات دلخواه
شما برای خرید ویلا ابتدا بودجه را تعیین می کنید، تا ویلای متناسب با میزان سرمایه تان به شما معرفی شود. گاهی اوقات ممکن است، با بودجه ای که در اختیار دارید، مجبور به خرید ویلا در منطقه ی نامطلوب و با امکاناتی که متناسب با سلیقه شما نباشد، شوید. شما می توانید با ساخت ویلا هر امکاناتی که نیاز دارید را در ویلا تعبیه کنید و مهمتر از همه، زمین ویلا را طبق سلیقه و بودجه تان انتخاب کنید.
استفاده از تیم ساخت و ساز حرفه ای
بهتر است شما بخواهید، صفر تا صد ساخت ویلا را به تیم های ساخت و ساز حرفه ای در سطح منطقه یا کشور بسپارید. اگر ویلای آماده ای را خریداری نمایید، ممکن است کیفیت ساخت و ساز در حد ایده آل و دلخواه شما نباشد.
پیاده سازی ایده های ناب در ویلا
یافتن ویلایی که با ایده ها و هر آنچه شما از ویلای شخصی انتظار دارید برابر باشد، خیالی واهیست. پس بهتر است برای ساخت ویلا اقدام کنید. شاید ساخت ویلا با طراحی و ایده های باب میلتان هزینه های بالایی برایتان داشته باشد، اما صفر تا صد ویلا متناسب با سلیقه شماست.
مزایای ساخت ویلا در شمال بسیار زیاد است و اکثر افراد ترجیح می دهند، به جای خرید ویلا شروع به ساخت ویلا متناسب با سلیقه خود کنند.
هزینه ساخت ویلا در شمال
هزینه خرید زمین در شمال
هزینه طراحی ویلا
هزینه خرید مصالح
هزینه و دستمزد تیم طراحی و اجرا
هزینه نماکاری (انواع متریال نمای ویلا در شمال را می توانید در این مقاله مطالعه کنید)
هزینه محوطه سازی و ایجاد فضای سبز (اصول طراحی فضای سبز را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)
هزینه دکوراسیون
مراحل مهندسی ساخت ویلا
مرحله کندن پی و تخریب (عملیات گودبرداری)
مرحله قالببندی پی
مرحله بتن مگر
مرحله پیسازی
مرحله آرماتوربندی پی
مرحله وصله آرماتورها
مرحله بستن میله گردهای فولادی به یکدیگر پیش از بتنریزی
مرحله بتنریزی پی
مرحله خم زدن ریشه ستونها
مرحله انتقال خاتونها به محل ساخت و ساز
مرحله بستن رامکا
مرحله ساخت قالبهای چوبی
مرحله بستن قالبهای فلزی
مرحله شاقول کردن قالبها و بستن آنها به وسیله شمعها
مرحله ریختن بتن در قالبها
مرحله شاقول کردن قالبها
مرحله گذاشتن قالب کف تیرها و بستن شمع در انتهای آنها
گذاشتن قالب کف تیرها و بر روی شمع ها
مرحله آرماتوربندی تیر
مرحله قالبگذاری نهایی
بتنریزی تیرها و بتنریزی سقف
مرحله تیرچه بلوک سقف
مرحله بستن تیر پاگرد
مرحله دیوار چینی
مرحله ساخت سقف
مرحله بتن پاشی دیوارهای داخلی و دیوارهای خارجی
مرحله سفیدکاری سقف و دیوارها
مرحله رسیدگی به تاسیسات آب و برق و گاز
مرحله ساخت نمای بیرونی و نازک کاری
سقف شیروانی