نکات مهم هنگام خرید آپارتمان

خرید آپارتمان

خرید آپارتمان کار ساده ای نیست و افراد باید اطلاعات کافی داشته باشند. بررسی کردن نکات مهم هنگام خرید ملک باعث می شود با ذهنیت بهتری آپارتمان خود را پیدا کنید و پشیمان نشوید.

در این مقاله به نکات ضرورری هنگام خرید و نکات حقوقی هنگام خرید و فروش آپارتمان می پردازیم.

رعایت نکات ضروری هنگام خرید آپارتمان

به کوچه ای که آپارتمان در آن واقع شده است توجه کنید. اگر باریک باشد، با مشکل عبور و مرور مواجه هستید. اگر در کوچه، رستوران یا ساختمان پزشکان قرار داشته باشد، عبور مرور در آن دشوار است و سرو صدای زیادی را باید انتظار داشت.

1-همسایه ها

داشتن همسایه خوب و بی حاشیه، باعث آرامش افراد در خانه می شود. از ملک مورد نظر در دفعات و زمان های مختلف بازدید کنید. راجع به محله از همسایه ها پرس و جو کنید. به تمیز بودن راهروها، کفش‌های جلوی هر واحد و سالم بودن لامپ‌ های ساختمان توجه کنید. 

اگر در مواردی که گفته شد با مشکل مواجه نشدید، این ملک گزینه ی خوبی برای خرید شماست.

2-دسترسی آسان به مراکز خرید، درمانی و رفاهی

دسترسی آسان به مراکز خرید، خدمات درمانی و … هم از مواردی است که باید به آن توجه کرد. اینکه برای رفتن به درمانگاه ها، امکانات رفاهی مانند: مغازه ها، نانوایی، میوه فروشی و … مسافت زیادی را طی نکنید، بسیار مهم است. یا اینکه هنگام بازدید از ملک و در حال گذر از محله، دقت کنید که چند سوپرمارکت، میوه فروشی، نانوایی و … در آن محله وجود دارد. همچنین برای برخی افراد وجود پارک در محله نیز اهمیت دارد.

مرکز خرید

3-بررسی عرض ورودی ساختمان

یکی از مواردی که توجه نکردن به آن افراد را با مشکلات زیادی مواجه می کند، توجه نکردن به عرض ورودی ساختمان است. این عرض باعث می شود که هنگام انتقال یخچال ساید، مبلمان، کتابخانه، کمد و… با مشکل مواجه نشوید و لوازم به راحتی از ورودی ساختمان رد شوند. همچنین ورودی سقف و راهروها را برای عبور لوازم منزل بررسی کنید.

4-تعداد واحد ها در هر طبقه

تعداد طبقات آپارتمان و تعداد واحدهای موجود در هر طبقه هم باید بررسی شود. هرچه تعداد طبقات و واحدها کمتر باشد، سرو صدا و خرابی های احتمالی نیز کمتر است. به علاوه، معمولا آپارتمان‌ هایی که درب ورودی آن‌ها، رو به یکدیگر باز می‌شوند، طرفدار کمتری دارد. همچنین فاصله ی واحدهای یک آپارتمان از هم نیز بسیار مهم است.

5-دسترسی آسان به وسایل حمل و نقل عمومی

دسترسی آسان افراد به وسایل حمل و نقل عمومی، یک امتیاز مثبت برای ملک می باشد. حتی افرادی که وسایل نقلیه شخصی دارند نیز، گاهی اوقات به هر دلیلی ترجیح می دهند که با وسیله ی نقلیه عمومی رفت و آمد کنند. پس هنگام بازدید ملک، حتما به قابلیت دسترسی توجه کنید.

6-عرض راه پله ها

یکی از مشکلاتی که برای اکثر افراد در جابه جایی و اسباب کشی رخ می دهد، توجه نکردن به عرض راه پله می باشد. حد اقل عرض راه پله باید 90 سانتی متر باشد. در اکثر ساختمان ها اجازه نمی دهند، افراد وسایل را با آسانسور جا به جا کنند، پس به عرض راه پله توجه کنید تا با مشکل مواجه نشوید.

راه پله

7-وضعیت ایمنی ساختمان

گاهی اوقات افراد، برای اینکه مطمئن شوند ساختمان از ایمنی کافی برخوردار است، می توانند هنگام بازدید از ملک یک کارشناس خبره با خود به همراه ببرند. کارشناس با بررسی نقشه ساختمان، بررسی ستون‌ های واحد مسکونی، ستون‌ های پارکینک و بررسی کیفیت ساخت، از میزان ایمن بودن ساختمان در مقابل بلایای طبیعی از جمله زلزله تا حدودی شما را مطمئن می کند.

8-حفظ حریم خصوصی

برای حفظ حریم خصوصی، شما باید به عایق صدا بودن، پنجره‌های دوجداره و مشرف نبودن دربهای ورودی به یکدیگر توجه کنید که موثر است. (انواع پنجره ها، مزایا و معایب را در این مقاله مطالعه کنید)

پارکینگ آپارتمان

9-پارکینگ

از مهم ترین مسائلی که باید در آپارتمان نشینی به آن توجه کرد، پارکینگ می باشد. پارکینگ مسقف از خودروی شما در برابر آفتاب، باران و برف محافظت می کند. پارکینگی مناسب است که شیب ورودی آن کم باشد. ساختمان‌هایی که پارکینگی برای خودروهای اضافی یا مهمان در نظر می‌گیرند، یک مزیت برای خرید واحد به حساب می‌آید.

10-مجزا بودن کنتور آب، برق و گاز

باید در مورد کنتور آب، برق و گاز پرس و جو کنید تا متوجه شوید که به صورت مجزا از هم هستند یا خیر و همچنین از مدیر ساختمان یا مشاور املاک در خصوص نحوه محاسبه هزینه‌ها در خصوص جدا نبودن کنتورها جویا شوید. 

(در بیشتر مواقع مشترک بودن کنتور آب، به علت نبود فشار به طبقات بالا می باشد. زیرا همگی از یک منبع و یک پمپ آب استفاده می کنند ولی کنتور مجزا دارند)

11-شارژ ماهیانه

هنگام بازدید ملک، درباره ی شارژ ماهیانه ساختمان هم پرس و جو کنید.

12-بهترین طبقات در آپارتمان

طبقه اول و طبقه آخر بدترین طبقات و طبقات میانی بهترین طبقات می باشند.

طبقه اول امنیت پایین‌تری نسبت به سایر طبقات دارد و رفت و آمد خیلی زیاد است. طبقه آخر هم  نسبت به سایر طبقات، در برابر گرما و سرما آسیب‌ پذیرتر است. در صورت بروز خرابی آسانسور و قطع برق، ساکنین طبقات بالاتر باید پله های زیادی را طی کنند.

13-دارا بودن سیستم گرمایش و سرمایش مناسب

هنگام بازدید ملک، حتما سیستم های گرمایشی و سرمایشی را به طور دقیق بررسی نمایید. برای سیستم های برقی هزینه های زیادی را درفصل های گرم و سرد باید بپردازید. اگر ملک مورد نظر دارای کولر آبی می باشد، حتما از سالم بودن و باز بودن راه ها مطمئن شوید. (مقایسه رادیاتور دیواری با گرمایش از کف را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)

نورگیر بودن ساختمان

14-نورگیر بودن ملک

ورود نور طبیعی در خانه باعث ایجاد حس خوب و اثر مثبت روی خلق و خو و روحیه افراد دارد و همچنین در روز، برق کمتری مصرف می شود. برای بررسی نورگیر بودن خانه، یکبار در ظهر و یکبار در غروب از خانه بازدید کنید. بهترین نورگیری را ابتدا ملک‌های جنوبی و سپس شمالی دارند.

15-کف پوش

جنس کف پوش یکی از قسمت‌های مهم در هر ملک به حساب می‌آید. هر کف‌ پوشی با توجه به جنس آن روش های شستشو مراقبت و ظاهر متفاوتی دارد. حتما راجع به مزایا و معایب جنس کف‌پوش‌ها اطلاعات داشته باشید. (کفپوش پارکت یا سرامیک را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)

تراس آپارتمان

16-بالکن

بالکن نقش مهمی در آپارتمان دارد، اگر در آشپزخانه قرار گرفته باشد، برای پخت و پز مناسب است. همچنین در بالکن می توان به پرورش گل و گیاهان پرداخت.(3 تفاوت تراس و بالکن را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)

17-دیوار پوش

قبل از خرید خانه از جزئیات جنس دیوارپوش‌ها مطلع شوید تا مجبور به تعویض آن‌ها نشوید. دیوار پوش هایی که قابلیت شستشو ندارند، محبوبیت زیادی ندارند و سخت زیادی برای مالک دارند.

18-آشپزخانه

خانم های خانه دار زمان زیادی را در آشپزخانه می گذرانند، پس از نورگیر بودن آن مطمئن شوید. به اتصالات مربوط به سینک، ماشین لباسشویی، پکیج، اجاق گاز و یا آبگرمکن دقت کنید که در جای درست و مناسب قرار گرفته شده باشند تا در حین نصب با مشکل برخورد نکنید.

آشپزخانه

نکات حقوقی مهم قبل از خرید و فروش آپارتمان

از مهم ترین نکات قبل از خرید آپارتمان، آشنایی با مسائل حقوقی مرتبط با آن است. در ادامه به برخی نکات به طور خلاصه می پردازیم.

1-احراز هویت فروشنده و خریدار

پس از انجام توافقات اولیه میان خریدار و فروشنده‌ ملک، نخستین کاری که پیش از نوشتن مبایعه‌ نامه باید انجام شود، احراز هویت خریدار و فروشنده است. به این معنی که مطمئن شویم، طرف مقابل، صاحب همان نام و مشخصاتی است که با آن خود را معرفی کرده است. در ضمن احراز هویت مشاور املاکی که وظیفه تنظیم مبایعه‌نامه را دارد نیز بسیار با اهمیت است. پروانه کسب معتبر مشاور املاک، به‌ منزله‌ احراز هویت ایشان است.

2-در رهن یا بازداشت نبودن ملک

با مراجعه به سند ملک می‌توان از رهن یا وثیقه بودن ملک مطلع شد و در صورت تردید در بازداشت بودن ملک، راه احراز آن استعلام از اداره ثبت است.

3-قرار داشتن ملک در طرح های عمرانی شهری

حتما از شهرداری منطقه استعلام بگیرید که آیا ملک در محدوده طرح های عمرانی شهرداری است یا خیر. خرید و فروش خانه‌ای که دارای این شرایط می باشد، بدون مشکل است ولی باید به قیمت پایین‌ تری نسبت به شرایط عادی معامله شود.

4-اخذ مفاصا حساب شهرداری و دارایی

فروشنده باید با مراجعه به شهرداری عوارض نوسازی و با مراجعه به اداره مالیات مفاصا حساب مالیاتی ملک را پرداخت نماید.

سند

5-بررسی سند ملک

در ابتدا باید مشخص شود که ملک دارای سند رسمی یا فاقد سند رسمی است. مطمئن شوید سند، مربوط به ملک مورد معامله باشد. پلاک ثبتی، آدرس، حدود اربعه، کد پستی و کروکی درج‌ شده در سند را با ملک مطابقت دهید.

 اگر ملک بنچاق دارد باید دارای شناسه و رمز تصدیق باشد. در خرید و فروش خانه های نوساز که هنوز سند ندارند ولی دارای پایان کار و صورت مجلس تفکیکی می باشند، باید مساحت ملک، حدود انباری‌ها و پارکینگ‌ها، میزان سهم فروشنده در ملک و محدودیت‌های احتمالی نقل‌ و انتقال در آن مشخص‌شده باشد.

6-فروشنده مالک است یا سمت دیگری دارد

حتما از اینکه فروشنده اختیار تام دارد و یا ولی، وصی، وکیل و قیم ملک است مطمئن شوید.

7-زمان تخلیه و تحویل ملک

شرایط توافق شده در مورد تخلیه ملک را در قولنامه ذکر نمایید. در متن قولنامه باید مبلغی بابت جریمه هر روز تأخیر در تحویل ملک توافق گردد.

فسخ قرارداد

8-فسخ قرارداد

مبلغی را تحت عنوان حق فسخ تعیین کنید تا خریدار و فروشنده زیر حرف خود نزنند. (فسخ معامله ملک را در این مقاله می توانید مطالعه کنید)

9-کد رهگیری

بعد از نوشتن مبایعه نامه حتما کد رهگیری دریافت کنید. این کد رهگیری به معنی صحت معامله شماست.

نگاه کلی

  • به کوچه ای که آپارتمان در آن واقع شده است توجه کنید.

  • در دفعات و زمان های مختلف از ملک مورد نظر بازدید کنید .

  • دسترسی آسان به مراکز خرید، خدمات درمانی و… هم از مواردی است که باید به آن دقت کرد.

  • عرض ورودی ساختمان را بررسی کنید تا در جابه جایی با مشکل مواجه نشوید.

  • هرچه تعداد طبقات و واحدها کمتر باشد، سرو صدا و خرابی های احتمالی نیز کمتر است.

  • دسترسی آسان افراد به وسایل حمل و نقل عمومی، یک امتیاز مثبت برای ملک می باشد.

  • حداقل عرض راه پله باید 90 سانتی متر باشد.

  • هنگام بازدید از ملک، یک کارشناس خبره با خود به همراه برده تا با بررسی نقشه از میزان ایمن بودن ساختمان در مقابل بلایای طبیعی از جمله زلزله تا حدودی شما را مطمئن سازد.

  • برای حفظ حریم خصوصی به عایق بودن پنجره ها و مشرف نبودن دربهای ورودی به یکدیگر توجه کنید .

  • در مورد کنتور آب، برق و گاز پرس و جو کنید تا مطمئن شوید که به صورت مجزا از هم هستند یا خیر.

  • هنگام بازدید ملک، حتما سیستم های گرمایشی و سرماشی را به طور دقیق بررسی نمایید.

  • ورود نور طبیعی در خانه باعث ایجاد حس خوب و اثر مثبت روی خلق و خو و روحیه افراد می شود و همچنین در روز، برق کمتری مصرف می شود.

  • جنس کف پوش یکی از قسمت‌های مهم هر ملکی بحساب می‌آید، حتما راجع به مزایا و معایب جنس کف‌ پوش‌ها اطلاعات داشته باشید.

  • بالکن نقش مهمی در آپارتمان دارد، اگر در آشپزخانه قرار گرفته باشد، برای پخت و پز مناسب است.

  • قبل از خرید خانه از جزئیات جنس دیوارپوش‌ها مطلع شوید، تا مجبور به تعویض آن‌ها نشوید.

  • نکات حقوقی مهم قبل از خرید آپارتمان مانند: احراز هویت فروشنده و خریدار، در رهن یا بازداشت نبودن ملک، قرار داشتن ملک در طرح های عمرانی شهری، اخذ مفاصا حساب شهرداری و دارایی، بررسی سند ملک، زمان تخلیه و تحویل ملک، فسخ قرارداد و کد رهگیری را حتما بررسی کنید.

منابع:

Kilid.com

setare.com

asanbazdid.com

اشتراک گذاری

Telegram
WhatsApp

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مشاور املاک خوب

پیام بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مقایسه املاک

مقایسه کنید (0)